Recente werkervaring

Vrije Universiteit Amsterdam (2017)
Issuemanagement, perscommunicatie. Niet alleen de schaal (23.000 studenten) en de topwetenschappers maken de VU bijzonder, ook de geschiedenis. Ooit opgericht door Abraham Kuyper om ‘vrij van kerk en staat’ aan wetenschap te doen is dit eigenzinnige instituut de enige campusgerichte algemene universiteit in Nederland. Het kan gaan van strandende samenwerkingsprojecten tussen faculteiten tot het anticiperen op haatcampagnes tegen sommige wetenschappers. Mooi werk is aandacht generen voor wetenschap in de media. Zo begeleidde ik een gezondheidseconoom die in Nieuwsuur optrad, een gezondheidswetenschapper voor een Telegraafartikel en vele anderen.

Nederlandse patiëntenfederatie (ZorgkaartNederland.nl) (2016)
cijfers-zorgkaartnederland
Coördineren interviewteam project om het achterblijvende aantallen waarderingen van de zorg in zorginstellingen, psychiatrische klinieken en ziekenhuizen te verhogen: Kwaliteitsonderzoek in een psychiatrische instelling: ‘de deur moet openblijven, maar verder is er niks aan de hand.’ Interviewen op de psychiatrisch-geriatrische afdeling: ‘Als je een vriendelijk woord hebt, krijg je er eentje terug’ Actief blijven op de afdeling voor visueel gehandicapten ‘Dit heb ik allemaal gemaakt’

Bundesamt für Verkehr (Bern) (2015)

gotttharsLobbyprojecten in Nederland voor Zwitserse ministerie van verkeer, gericht op de transportwereld i.v.m. Gotthard-basistunnel. Persreizen voor dagbladjournalisten, bijeenkomsten, advisering.

 

EDM Datamanagement (2014)

daaataaOpzetten en uitvoeren intern en extern communicatieprogramma voor overname door grote speler op het gebied van datamanagement van andere partij in de markt (‘Bisnode Nederland’). Positionering, advisering, perscommunicatie, teksten relatiebrieven.

 

Ministerie van Sociale Zaken, woordvoerder/directieadviseur UWV (2012)
ik =================Advisering directie UWV en woordvoering/perscommunicatie voor grote ZBO. Strategie, crisis-PR, campagnes. Begeleiden van directieleden bij interviews. Team van 4 mensen.


Prorail, adviseur communicatie grote projecten
(2011)
vaaaaCommunicatie grootschalige bouwprojecten op de lijn Amsterdam – Utrecht. Adviseren projectdirecteur en projectleiders. Bijeenkomsten met belangengroepen. Nieuwsbrieven. Informatie-campagnes. Crisis-PR bij overlast, problemen met de bouw.

Bijl PR Rotterdam, senior adviseur (2008 – 2009)
GWK+Travelex+grenswisselkantoorPR-campagnes voor o.a. Rijkswaterstaat (verbreding A10), GWK Travelex/Western Union retail bank.  Webteksten. Persconferenties. Social media-campagnes.


Ahold, woordvoerder en hoofd PR a.i.
(2007)
aaaahhhool
Opzetten corporate intranet. Financiële woordvoering en persberichtgeving. Communicatie o.a. bij aandeelhouders-vergaderingen. . Introductiecampagne nieuwe CEO. Advisering directieleden. Crisis-PR. Eindredactie nieuwsbrief en magazine management.

Ministerie van Financiën/Belastingdienst (2006)
Taak: Lid reorganisatieteam/invoering Waardeketenmanagement
Opstellen communicatieplan, intranetsectie. Productie media (o.a. nieuwsbrieven, brochures, folders). Advisering directieleden, speeches. media.

Nokia Benelux (2007)
Taak: Corporate media en PR manager Nederland a.i.
Woordvoering. Mediatrainingen. Perscommunicatie. Corporate persreis naar Finland. Advisering directie Benelux.

Provincie Noord-Holland (2003)
Taak: Advisering directie bij reorganisatie in bestuurlijke omgeving
Onderzoek naar communicatie bij veranderingsproces. Advisering algemeen directeur, speeches, presentaties. Management newsletter voor ca. 100 middle managers Advisering gedeputeerde.

Ministerie van Justitie/DJI (2002)
Taak: Crisis-PR, advisering Rijksinrichting gedragsgestoorde jongeren
Woordvoering, begeleiding directeur bij contacten media en Kamerleden, persberichten. Volgen  Kamercommissie Justitie. Crisis-PR bij ‘ontsnappingen’. Contacten politie, omgeving en betrokkenen.