Een Amerikaanse president die een filmpje van Reddit doortwittert

Raar filmpje natuurlijk dat Trump doortwitterde. Een president van de VS die doet of een mannetje met een CNN-hoofd neerslaat. Niet echt natuurlijk, het was een bewerking van een eerder – ook al behoorlijk vreemd – filmpje dat hoorde bij een bokswedstrijd die hij sponsorde, bewerkt door een nogal foute troller op Reddit. Dat Twitter zo ongeveer lééft van Trumps uitbarstingen wisten we al. Maar nu staat dus ook Reddit ook in de belangstelling. . Reddit, undergrounderig platform dat zich afficheert als dé (zij nogal chaotische) nieuwskrant van het internet. Iedereen kan er ongefilterd opgooien en becommentariëren wat hij wil. Interessante dingen (‘Today I learned…), gekke dingen (my door number is 308 but they installed it upside down…), nieuwtjes en heel veel gamesgerelateerde dingen. Gezien hun alternatieve imago vraag ik me wel af of ze daar erg blij zijn met deze erkenning uit wild-conservatieve hoek…


Uncategorized