‘Nieuwe leegheid’ toch niet zo nieuw?

Van die tegeltjeswijsheden (‘morgen is er weer een dag’), is dat een socalmediafenomeen? Bij de Guardian vinden ze van wel. Op Facebook kan je je pseudo-diepe boodschap aan de wereld inderdaad makkelijk van een mooi achtergrondje en lettertypje voorzien zodat het heel wat lijkt. Intypen en klaar. Aan kreten als ‘Live life to the fullest’ ergert the Guardian zich nog het meest. Jaag jezelf over de kling? Kies bij twijfel het meest hedonistische alternatief? Maar nooit zal het nihilistische‘, peilloos diepe, Nietscheaans-anarchische‘Life is life’ worden overtroffen, een verbastering van de hit van het Oostenrijkse Opus. Die was ooit ontstaan tijdens een concert om de fans te bedanken voor hun aanwezigheid bij een live (dus met een v, maar dat hoor je haast niet) concert In 1984. Al van ver vòòr het internettijdperk dus.


Uncategorized